Heb jij ook al zin in de vakantie?

De vakantie komt in zicht, wellicht nu al voor jou of binnenkort.

Heerlijk om naar uit te kijken, lekker niks doen, of misschien ga je wel op avontuur. Als je er maar blij van wordt, nietwaar?

En toch Ik hoor steeds meer mensen gestrest praten over waar naar toe te gaan, het wel of niet kunnen vliegen vanaf Schiphol, over lijstjes over wat mee te nemen et cetera.

Maar als ik je nu vraag: wat heb jij nodig om tot rust te komen of bij te tanken?  Wat zou je antwoord hierop dan zijn?

Als je op reis bent, kun je de beslommering van je dagelijkse bestaat loslaten. Op een ontspannen wijze geniet je van een andere omgeving in je eigen tempo.

Er is geen druk, en je hoeft niks. Waardoor je meer ruimte in je hoofd en in je lichaam kunt ervaren zodat je veel dichter bij jezelf komt en weer mag voelen wat er voor jou ook alweer toe doet.

Het idee dat alles op vakantie altijd gezellig moet zijn,  je alles samen moet doen, is naar mijn idee onzin. Het is beter om ervoor te zorgen dat je op tijd je me-time inplant waarin je dingen doet waaraan jij plezier hebt, en energie van krijgt. Ook al is het de hele dag voor de tent een boek lezen terwijl anderen actief bezig zijn in de natuur.

Met creatief bezig zijn geef je jezelf meer ruimte om speels te zijn, te ontdekken en om het avontuur aan te gaan. Dat zorgt voor ontspanning en de juiste balans in je leven. Maar ook als je op een kruispunt staat in je leven zoals  na een carrière switch of na het beëindigen van een relatie.

En of je nu een verre reis maakt of thuis rondom huis blijft, als je doet wat bij jou past, krijg je daar vanzelf energie van!

Als tip zou ik je willen meegeven: probeer vooral niet perfect te zijn, want dat  bestaat niet. Leg de lat wat minder hoog voor jezelf. Goed is goed genoeg. Tja,  hieraan heb ik vaak gedacht de laatste tijd.

Ook ik wil het graag allemaal perfect in orde hebben (wat natuurlijk nooit lukt) nu ik sinds enkele maanden mijn eigen leeromgeving heb. Maar fouten maken hoort hierbij en daar leer je weer van. Een groeiproces is het zowel voor mij als voor jou. Zoekende naar de juiste balans in je leven.

Ik weet niet of je op vakantie gaat of thuis blijft, maar ik hoop dat jou ook wat tijd en ruimte is gegund om tussendoor even wat rust en ontspanning te nemen.

Bekijk en beluister deze video waar ik je even meeneem in een moment van pure ontspanning. 

Gun jezelf in ieder geval af en toe een vrije dag waarin je helemaal niets moet, en neem vooral je gedachten niet te serieus. Het zijn tenslotte gedachten die als wolkjes voorbij drijven. Kijk maar eens wat er gebeurt als je er geen aandacht aan schenkt. Dus hoe belangrijk je gedachten ook lijken, het hier en nu is belangrijker.  Geluksmomenten beleef je tenslotte in het hier en nu. Blijft jouw hoofd toch vol met gedachten die je energie en aandacht blijven vragen, dan helpt focussen op je ademhaling en schrijf of teken ze dan op in een boekje.

Mijn E-Book Ontwerp je eigen Art Journal leent zich daar goed voor en zo maak je van en voor jezelf een mooi reisverslag. Hiermee of met een van mijn andere online workshops, voed  je jezelf met nieuwe energie en inzichten. Het geeft je de ruimte om te spelen en creatief zelfvertrouwen op te bouwen.

Heerlijk toch voor op je vakantieadres of als je thuis op reis wilt gaan.

Nu als vakantiecadeautje voor jou met 25% korting op alle E-books met de code “zomer”.

Ik wens je dan ook een hele fijne, rustige en vooral creatieve zomervakantie toe.

Liefs Caroline

error: Inhoud is beschermd