Hoe voorkom je nu een after holiday dip?

De vakantieperiode loopt op een eindje of is al weer voorbij.

Je mag weer aan het werk!  En dat valt niet altijd mee.

Maar ik kan je geruststellen, Je bent echt niet de enige die last of moeite heeft om na de vakantie weer aan de slag te gaan.

Er is zelfs een naam voor bedacht, het post-holiday-syndroom.

Weet je dat uit onderzoek blijkt dat zelfs een derde van de werkgevers helemaal geen zin heeft om na de vakantie weer aan het werk te gaan? Ook al vind je je werk nog zo leuk, het blijkt dat je dan net zo veel last van het syndroom kan hebben als een ander.

Tja, niemand heeft zin in een ontplofte mailbox, vroeg opstaan, kinderen wegbrengen, ongeduldige collega’s et cetera en wil dit het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Kortom, bijna niemand is blij om weer aan het dagelijks leven te beginnen na een vakantie.

Of zoals de Amerikaanse schrijver Elbert Hubbart zegt:

Niemand heeft een vakantie zo hard nodig als diegene die er net één heeft gehad

– Elbert Hubbart –

Hoe komt het nu dat je na je vakantie er helemaal geen in zin hebt en je al moe bent van alleen al de gedachte?

Ik leg het je uit.

Tijdens je vakantie maak  je gelukstofjes zoals dopamine, endorfine aan die er voor zorgen dat jij je goed voelt. Denk hierbij aan lekker eten, een frisse cocktail, de zon, het gezellig samenzijn, en ruimschoots de tijd voor een lekkere knuffel met je lief. Al deze fijne ontspanningsmomenten stimuleren de aanmaak van je gelukstofjes.

Helaas wordt de boost die je tijdens de vakantie hebt opgedaan weer snel geremd door terugkerende stresshormonen. En stressgevoelens hebben we allemaal wel eens, zeker als we weer volop aan de slag gaan nietwaar?

Echt niet fijn, en dus is het slim om eens stil te staan bij een dip zo net na je vakantie.

Want gelukkig kun je een post- vakantie- dip prima omzeilen!

Maar hoe?

Enkele tips:

  • Geef jezelf wat tijd om na terugkomst van vakantie weer op te starten en te wennen aan de overgang van vakantie naar werk.
  • Begin rustig. Je hoeft je mailbox echt niet direct onder controle te hebben, maar werk op basis van prioriteit.
  • Maak bewust tijd om je relaxte vakantiegevoel vast te houden. Ga daarom bewust en creatief om met je vakantieherinneringen. Dat kan al simpel door je favoriete vakantiefoto als achtergrondscherm van je telefoon te gebruiken, maar ook door je favoriete vakantiemoment te tekenen of te schilderen om zo opnieuw contact te kunnen maken met je heerlijk vakantiemoment.

Gemaakt door een cursist.

Wil je dus geen dip na je vakantie, geef jezelf dan de tijd om te ontspannen en de kans om te dromen over iets nieuws.

Gun jezelf deze korte wekelijkse ontspanningsmomenten en handige inzichten waarbij je jezelf een positieve boost geeft en die vervelende after holiday dip bij jou geen kans maakt.

Kijk maar eens op mijn website: https://carolinestekencirkel.nl/tekenmomenten-en-meer/ en realiseer je dat deze korte tekenmomenten, waarbij het lijkt alsof ik bij je aan de keukentafel zit, niet enkel voor een After holiday dip te gebruiken zijn maar ideaal inzetbaar zijn voor ieder met weinig tijd of met weinig energie bij een burn-out of chronische ziekte.

Ook diegenen die op zoek zijn naar meer inspiratie komen bij Tekenmomenten en Meer zeker aan hun trekken.

En ik en al diegenen die niet met vakantie zijn geweest?

Je hoeft niet per se de deur uit om vrijheid en vakantiegevoel te ervaren. Zet je telefoon maar eens een tijdje uit, ga lekker in je tuin rommelen, schilder, teken of plan net als ik korte uitstapjes of lees in één dag een boek uit. Kortom, geef jezelf de tijd om te genieten in welke vorm dan ook.

Ik heb ook een stapje teruggezet in de vakantie. Tijd voor mezelf, mijn gezin, de tuin, en lekker schilderen.

Sommigen hebben vast al wat creaties op social media voorbij zien komen. En ik ben dan ook weer heerlijk geïnspireerd en gevuld met nieuwe creatieve ideeën. De tekenmomenten en meer krijgen hierdoor een boost en voor Kerst staat er al een prachtige online workshop gepland! Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?

Ik licht hier alvast een tipje van de sluier op, maar voor meer informatie en aanmelden op onderstaande button.

Kortom, ik ben weer heerlijk aan de slag en heb gelukkig geen last gehad van een After holiday dip.

Liefs Caroline

error: Inhoud is beschermd