Houvast in onzekere tijden

Op zoek naar zekerheden in je leven?

Gelukkig biedt het leven in het algemeen je wel enige houvast. Want hoe groot is de kans dat je baan, je vrienden én je bezit allemaal tegelijk wegvallen, of dat je ernstig ziek bent? Minimaal dus. Maar daartegenover is de zekerheid van buitenaf wel een wankele zekerheid, want het zal je maar overkomen toch?

Ondanks jaren trouwe dienst kun je toch ontslagen worden, en ondanks dat je denkt alles goed voor elkaar te hebben, rijst door de oorlog in Oekraïne de  inflatie verder de pan uit en zit je met hoge maandelijkse kosten! En soms heb je gewoon gruwelijke pech.

De kunst is dan om niet in paniek te raken.

Ik weet helaas hoe lastig het is om deze angst met wijsheid te benaderen. En ik baal dan ook als een stekker als ik deze verkramping bij mezelf waarneem.

Zekerheid is tijdelijk maar ook te beïnvloeden.

Je kunt je ‘gek ’ laten maken door deze verkramping waardoor je je nog onzekerder en angstiger gaat voelen. Maar hoe beïnvloed je dat dan?  

Natuurlijk wordt je zekerheid nu eenmaal sterk beïnvloed door je fundament. Ik schrijf hierover in mijn programma ‘Ontdek jezelf door mandalatekenen’ bij het glas in lood tekenwerk. Hoe sterk is de basis van jouw raamwerk zodat de gekleurde glaasjes er niet uitvallen.

Hiermee bedoel ik je huis, je werk, relatie en je zelfvertrouwen. En als hier 1 of 2 zekerheden van wegvallen of bepaalde zekerheden die je dacht te bezitten van buitenaf drastisch veranderen, ga je als mens wat wankelen. Heel normaal.

Anders naar je zekerheden en onzekerheden kijken.

Maar hoe kun je nu anders, bewuster naar je onzekerheden kijken? Ook al ben je je bewust van waardoor deze gevoelens van onzekerheid veroorzaakt worden, betekent het nog niet dat je hierdoor door hoeft te slaan in gevoelens van hulpeloosheid of afhankelijkheid.

De sleutel zit hem in hoe jij omgaat met de informatie over je situatie. Hoe ziet jouw knoop eruit? Weet je nog uit het vorige blog?

Eerlijke informatie, een actieve houding, openheid, over kansen bekijken, focussen en vooral vertrouwen hebben in je eigen vermogen om je licht te laten schijnen op wat jouw onzeker maakt.

Onzekerheid is vaak een voorbode van een nieuwe minstens zo positieve situatie.  

Mijn periode van ziekte bracht me ertoe om nog meer dan ik al deed, bewuster mijn leven in te richten. Wat maakt me blij, waarvan ga ik ‘shinen’?

Want helaas, zowel jij als ik moeten leren leven met de factor ‘onvoorzien’.

Je kan nog zo proberen de omstandigheden te beheersen, maar het is beter je te richten op jezelf. Preciezer gezegd, vertrouwen hebben in je eigen vermogen. Om zo je lichtkracht te laten schijnen op bv. datgene wat je onzeker maakt.

Lichtkracht komt van binnenuit.

Jouw innerlijke lichtkracht of zekerheid van binnenuit is blijvend. Soms mag het wat worden opgepoetst of gepolijst, maar het oergevoel zit diep in je  geworteld en mag gaan shinen in deze onzekere en donkere tijd van het jaar.

Uit onderzoek blijkt dat je vertrouwen hebt meegekregen vanuit je jeugd, maar het goede nieuws is dat je deze ook kunt ontwikkelen dankzij bewustwording van jouw eigen lichtkracht. En bewustwording kan simpelweg o.a. door te tekenen. Een beeld zichtbaar maken op papier.

Laat jezelf shinen als een ster en kom in je kracht, ga staan voor wie je werkelijk bent. Jijzelf bent het licht in onzekere en donkere tijden. Jij weet wat wel en niet goed voor je is.

Ik geloof dat als je positiviteit voedt, je positiviteit groeit, en ga je als vanzelf stralen als een ster. Je voelt je sterk en vol vertrouwen om voluit te kunnen leven.

Wil jij ook Stralen als een ster?

Ga dan mee op sterrenreis om licht te laten stralen nu er donkere, onzekere tijden zijn.

Ga je mee?

Dan heb ik iets voor jou! Ik nodig je uit om jouw plek te claimen en te stralen als een ster in deze online mandalatekencursus.

Klik hier om het online programma ‘Stralen als een ster’ te bekijken.

In deze mandalatekencursus laat jij je innerlijke sterrenlicht schijnen, waarmee je onbewust anderen toestemming geeft om dat ook te doen.

Samen maken we dan de wereld een stukje mooier, en bieden we elkaar houvast in onzekere tijden.

Liefs Caroline

error: Inhoud is beschermd