Waarom creatief bezig zijn goed voor je is.

Heb jij wel eens een knoop in je maag?

Vast wel.

Een knoop in je maag heb je bv na een vervelend voorval, of als je ergens tegenop ziet, of ergens boos of misschien verdrietig om bent.

Denk maar eens aan de hoge gasrekening die je wellicht onlangs hebt ontvangen. De vele protesten waarmee boeren hun onvrede uiten over de  onzekerheid die ze ervaren over de toekomst van hun bedrijf.

En soms is het zelfs zo dat je er niet precies de vinger op kunt leggen, maar voel je wel direct die vervelende knoop in je maag.

Die knoop die als zeurende plek in je lichaam voor piekeren zorgt, slecht slapen, en dat je ‘s ochtends weer met een vol hoofd met rondtollende gedachten opstaat.

Herken je dit bij jezelf?

Maar hoe ontstaat nu zo’n knoop in je maag?

Zo’n naar voorval, of als je ergens tegenop ziet, je ergens zorgen over maakt, of boos wordt, roept een emotie bij je op. De emotie angst. Angst voor wat gebeuren gaat, angst voor het onbekende. En dat voel je direct terug in je lichaam.

Wat gebeurt er dan in je lichaam?

  • Je buik voelt gespannen, je zenuwen staan strak, dit voel je al gelijk als knoop in je maag.
  • Je maakt onbewust het stresshormoon cortisol aan dat invloed heeft op je darmen. Denk hierbij aan een spastische darm.
  • Je bent humeurig, je ziet geen uitweg en hebt een vol hoofd en slaapt slecht.

Maar hoe kun je dit oplossen of hoe kan je hier beter mee omgaan?

Belangrijk is om je lichaam te ontspannen.

Dat kan met meditatie, kleuren, sporten, wandelen, schrijven en creatief bezig zijn. Hierdoor zal de verkramping wat afnemen, en zal de knoop in je maag wat meer ruimte krijgen om ontrafelt te mogen worden. Met enkel ontspannen ben je er niet.

Een diepgaande en meer blijvende oplossing is een innerlijke metamorfose.

Hoe leer je anders naar knopen te kijken en hiermee om te gaan?

Weet je dat knopen en vlechten manieren zijn om te leren bundelen en om in evenwicht te komen met jezelf, waar aandacht is voor oude pijn, je zelfbeeld gaat versterken en leert omgaan met tegenslag ofwel een knoop in je leven. Hierbij is een stevige ofwel goede fundering leggen o zo belangrijk!

Als Tekentaalspecialist ben ik ervan overtuigd dat je met tekenen een innerlijke metamorfose kunt creëren.

Hoe ontdek je het geheim van knopen en vlechten ?

Door allerlei knopen te tekenen, orden en prikkel je je beide hersenhelften en je concentratievermogen waardoor je niet meteen in de stress schiet als er iets niet helemaal loopt zoals je graag zou willen. Je leert keuzes te maken, te focussen, je te verbinden met jezelf en te kijken waar je goed in bent i.p.v. jezelf te bekritiseren of naar beneden te halen.

Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen maar bovenal je ontdekt de sleutel tot het geheim van knopen en vlechten.

Wil je meer weten over hoe jij je knopen in je leven kunt ontrafelen en tevens Keltisch vlechtwerk leren tekenen?
Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.

error: Inhoud is beschermd