Met wie of wat voel jij je verbonden?

Meer dan ooit hebben we verbondenheid nodig.
Door de coronapandemie en de vreselijke oorlog in Oekraïne hebben we meer dan ooit de verbondenheid met elkaar, maar ook verbondenheid met jezelf nodig.

Samen de schouders er kunnen onderzetten, door te doen wat voor jou mogelijk is. Geld inzamelen, vluchtelingen in huis opnemen, etc. Elke daad is van belang, groot of klein en heeft effect. Samen zijn we sterk! Het geeft een fijn gevoel van verbondenheid met elkaar waar afstand ondergeschikt bij is.

Verbondenheid met jezelf
Maar de verbondenheid met jezelf is ook superbelangrijk.

Wie ben ik?

Zonder verbondenheid met jezelf is er ook geen verbinding te maken met een ander.

In deze onzekere en hectische tijd kun je jezelf helemaal verliezen. En enkel als jij je met jezelf verbonden weet te voelen en voelt waar jij blij van wordt, kun je je met een ander verbinden.

Veel mensen weten niet eens waar ze echt blij van worden, ze leven op de automatische piloot. 88% van de werknemers voelen zich niet echt betrokken bij de organisatie waarvoor ze werken en ik weet niet hoeveel mensen leven ongezond.

Kortom naar mijn mening voel je je dan ook niet echt verbonden.

Ik denk dat de grote oorzaak stress is. Stress zorgt immers dat je meer dan genoeg hebt aan jezelf en minder aandacht en begrip hebt voor een ander.

Bewustwording
Bewustwording is het sleutelwoord om de verbinding met jezelf en andere mensen te herstellen en te verbeteren.

Waar word jij blij van, krijg jij energie van en waarvan niet? Bewustwording van waarom je dingen doet zoals je het doet. Wie ben ik? En wie ben ik in contact met de ander.

Tekenen
Door met mandalatekenen aan de slag te gaan, ontdekte ik de kracht van de mandala en word ik meer en meer bewust hoe ik in het leven sta.  Ze noemen het dan ook niet voor niets “de spiegel van de ziel“. Aandacht voor mezelf en aandacht voor de ander. Maar altijd met aandacht die uit het hart komt.

Investeer in jezelf
Om na te gaan waar je nu echt blij van wordt, is aandacht voor je uitdagingen, de dingen die je moeilijk in het leven vind, belangrijk. Maar ook aandacht voor datgene waar je goed in ben en aandacht om je zegeningen te tellen, is een must om met jezelf in verbinding te komen. Mandalatekenen kan je daarbij helpen.

Het begint met aandacht

Neem jij voor jezelf wel voldoende tijd om aandacht voor jezelf in te plannen? Aandacht om te ontdekken en te voelen wat je werkelijk wilt, om je verbonden te voelen met jezelf en  een ander?

In het online programma “Ontdek jezelf door mandalatekenen” staat de cirkel, het symbool voor oneindigheid, doorstroming en kracht dan ook centraal. Wie ben ik, en wat kan mandalatekenen me vertellen.

Je ontdekt de kracht om je verbonden te voelen met jezelf en met elkaar en het grotere geheel.  En het mooie is dat deze vorm van tekenen jou de kans geef te groeien als mens.

Groeien is zichtbaarheid van binnen naar buiten, van voor- naar achtergrond, altijd in beweging.
Ken je de lemniscaatvorm, de liggende of staande 8 vorm?

Deze vorm is een vorm die je in het mandalatekenen vaak tegenkomt en is ook oneindig. Trek hem maar eens na met je vinger. Het ene moment werk je aan de binnenkant, je persoonlijke ontwikkeling, vervolgens een kruising en het andere moment werk je aan de buitenkant, hoe je iets gaat vormgeven in je leven. Deze wisselwerking geeft je energie en kracht, waardoor je gaat groeien in zichtbaarheid. In het online programma “Ontdek jezelf met mandalatekenen” loop ik een tijd met je mee, maar waar jij je eigen pad kan volgen, verbinding maakt met jezelf en met andere mandala-lovers om zo vorm te geven aan jouw leven.

Verbondenheid met elkaar geeft groei en zichtbaarheid.

Sociale verbondenheid

Stuur jij nog wel eens zomaar een persoonlijk kaartje naar je vriendin? Of breng je een kopje soep naar je buurvrouw die ziek is. Hoe betrokken ben jij eigenlijk met de mensen om je heen?

De periode van sociale afstand is voorbij, maar hoe zorg jij ervoor om je echt verbonden te voelen met anderen? Weet je dat mensen met hechte relaties vaak ook gezonder en gelukkiger zijn?

Want echt verbonden zijn, zorgt voor bevlogenheid en geluk, en of dat met tekenen of met iets anders is, maakt niet uit. Van een beetje geluk kunnen we allemaal wel een stukje meer gebruiken in deze tijd, nietwaar?

Liefs Caroline

 
error: Inhoud is beschermd