Nieuwe kansen

Een nieuw jaar, een jaar met nieuwe kansen, uitdagingen en mogelijkheden!

Afgelopen maand, de maand waarin de feestdagen voor de deur stonden, zijn we volop bezig geweest met terugkijken, loslaten en  dromen voor een mooie toekomst. Plannen maken voor 2023!

Weet je nog dat we samen de dromenvanger hebben getekend om de dingen die je niet meer nodig hebt te laten ‘vangen’ en je nieuwe dromen door het centrum van hoop, geloof en vertrouwen te laten binnentreden? Wat een leuke workshop was dat waarbij je als verrassing een leuk E-book cadeau kreeg!

Maar met enkel mijmeren, ons licht laten schijnen en dromen over wat we (nog eens) graag zouden willen of neerzetten, kom je er niet.

Je droom of idee zichtbaar maken is een begin, maar uitwerken tot een gedegen plan is de volgende stap. Actie ondernemen, focussen, van wat wil ik nu en vooral ook wat is haalbaar.

Een nieuw jaar

Een jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden dat voor je ligt en wat ook jou kansen biedt naar een geweldig jaar waarin jij je droom meer en meer tot uiting mag laten komen.

Van idee naar concept

Als ik naar mezelf kijk, heb ik ideeën genoeg, sterker nog, ik loop altijd over van nieuwe ideeën en creativiteit. Soms best lastig hoor, zo’n druk hoofd. Gelukkig heb ik voldoende mensen om me heen die me weten te temperen. En kan ik mijn rust, en troost vinden in het mandalatekenen waarbij mijn drukke hoofd tot stilte keert.

Even een moment van rust van en voor mezelf.
Klik hier om het online programma ‘Ontdek jezelf door mandalatekenen’ te bekijken.

Maar waar droom jij eigenlijk van?

Meer tijd voor familie en vrienden, rust en ontspanning, balans in werk en vrije tijd, financiële vrijheid, leuke collega’s, meer van de wereld zien? En heb jij al concrete plannen gemaakt of houd angst je tegen?

Tja, angst of faalangst hebben al heel wat dromen in de kiem gesmoord. Want we zijn er zo aan gewend om vooral aandacht te geven aan dingen die fout kunnen gaan dat we onszelf er van weerhouden om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Angst ondermijnt je zelfvertrouwen

Als je denkt dat iets niet gaat lukken, tja, dan gaat dat ook niet lukken.

Iets nieuws betekent ook dat je iets gaat doen wat je niet kent en wat je nog nooit gedaan hebt. Maar is tevens wel heel spannend en uitdagend. Geloof me maar dat bij mij ook de zenuwen door mijn keel gierden bij het eerste online webinar. En je wilt niet weten hoe vaak ik een video opnieuw heb ingesproken voordat het ermee door kon.

Kleine stapjes

Kleine stapjes maken samen een grote sprong. En door kleine stapjes te maken, krijg je ook meer zelfvertrouwen.

Maak keuzes. Door de overvloed is het soms moeilijk om keuzes te maken en leidt dit tot keuzestress.

De keuzestress die we ervaren, bestaat eigenlijk uit 2 soorten angsten.

  • FOMO = Fear of missing out, dus bang om iets te missen
  • FOBO= Fear of better options, een teveel aan mogelijkheden waaruit we kunnen kiezen.


En hier komt focussen weer om de hoek kijken.

Focus op wat je echt wilt. Laat je niet afleiden, wil niet altijd alles te hoeven weten maar richt je op je eigen droom.

Jouw droom of idee voor 2023

Kom in actie, richt je daarop waar jij goed in bent en wat jou energie en vleugels geeft.

Zeg jij nu: ik weet niet waar te beginnen, of hoe nu verder?

En vind je het fijn om met iemand even te sparren om je doelen op een rijtje te krijgen of te onderzoeken waar je grootste uitdaging ligt?

Ik help je graag op weg

Schroom niet om eens een tekensessie te boeken om te ontdekken hoe jij jouw dromen weer de ruimte geeft en jouw dromen kunt waarmaken. (Tekensessie kan on- en offline). Klik hier voor meer informatie.

Ik heb mijn droom “Caroline’s Tekencirkel” afgelopen jaar gevolgd en dit jaar staat in het teken van oppoetsen en polijsten, hier en daar zelfs wat bijschaven om meer en meer mezelf te laten schitteren en stralen.

Om zo anderen te enthousiasmeren dat mandalatekenen je leven op een positieve manier kan beïnvloeden.

Mandalatekenen = Genieten, ontdekken en creëren.

Liefs Caroline

error: Inhoud is beschermd