Wat gun jij jezelf dit jaar?

Kriebelt het een beetje bij de vraag wat jij jezelf gunt?

Je bent vol goede moed het nieuwe jaar begonnen met goede voornemens, maar het wil  je maar niet lukken.

Inmiddels is het al februari en is je goede voornemen in de vergetelheid geraakt.

Gedeelde smart is halve smart.

Troost je, vaak is het zo dat de meeste mensen hun goede voornemens al weer in februari laten varen. Gedeelde smart is halve smart nietwaar? Maar hoe komt dat toch? Is er onvoldoende focus, sprake van faalangst, werkt je omgeving niet echt mee, of is het de telkens terugkerende gedachte dat het je toch niet gaat lukken?

In het Dagblad van het Noorden las ik onlangs een artikel dat februari een betere maand is om te beginnen met goede voornemens. En daar ben ik het helemaal mee eens! Duurzame plannen maak je nu!

Het volgen van je passie is het grootste plezier. De weg naar je doel is om van te genieten. Elke stap richting je verlangen of wens is een overwinning.

Uit onderzoek blijkt nl. dat 88% van de pogingen om een goed voornemen eigen te maken, mislukken. Klinkt deprimerend misschien, maar dat is het niet!

Zie het als een uitdaging en begin bij jezelf!

Het is wellicht niet in januari gelukt, maar dat betekent niet dat je zomaar moet opgeven. Welnee, je begint toch gewoon weer opnieuw. Begin niet bij het eindresultaat, maar bij jezelf.

Stel jezelf de vraag: “Wat wil ik en is dit haalbaar voor mij?

Zet die knop om, de drukke maanden van december en januari vol met verplichtingen en sociale gelegenheden zijn achter de rug. Tijd voor meer aandacht om bij jezelf eens na te gaan waar je in 2024 naar toe wilt gaan werken.

Waarom zou het nu lukken?

  • Je grootste valkuil is om te veel te willen in één keer. Ga daarom voor één doel.
  • Maak je verlangen concreet. Maak een visonboard of moodboard. Een heerlijk creatief proces waarbij je d.m.v. plaatjes uit tijdschriften je verlangen gaat weergeven. Zo ontvouwt zich alles naar één plek en ontdek je wat je precies wil.
  • Deel je doel, zodat vrienden en familie je kunnen aanmoedigen en steunen wanneer je dit nodig hebt.
  • Maak een stappenplan. Kleine stapjes en haalbare doelen helpen je om gemotiveerd te blijven.
  • Beloon jezelf. Beloon jezelf met iedere kleine overwinning, een lekker stukje pure chocolade, een lekker geurtje. Maakt niet uit wat, maar vier elke kleine stap richting je doel of verlangen.
  • Hou vol! Weet dat het altijd even tegen gaat zitten, maar weet ook dat je hulp kan zoeken. Hulp van vrienden, familie of wellicht een meer gespecialiseerd iemand. Zoals een Tekenspecialist waarbij je een nieuwe manier van kijken, maar ook voelen, denken en vertrouwen zal ontwikkelen. Hoe sterk is je wil om je verlangen te bereiken?

Voorbeeld van mijn visionboard

Mijn visionboard

Jaren geleden maakte ik zowel bij de start van de opleiding ‘De kleine Tiki’ en bij de opleiding  tot Tekenspecialist een visionboard. Al dan niet aangevuld met een commitmentbrief.

Nog steeds werk ik aan mijn verlangen, schaaf ik mijn doel bij door telkens die kriebeling te voelen.  Mezelf de ruimte geef om te voelen en te merken dat er een glimlach op mijn gezicht verschijnt. En ja, dan zit ik goed, een energiestroom vindt zijn weg door mijn lichaam en voelt als een feestje in mezelf!

Een feestje voelen in je lichaam

Wil jij dit ook? Ervaar dan eens bewust wat er in je lichaam gebeurt als je jouw verlangen hardop zegt. Voel je de kriebeling? Dan is dit de bevestiging dat het jouw tijd is om jezelf je verlangen of wens te gunnen.

Kies uit plezier, nieuwsgierigheid en laat je door angst niet leiden. Het leven is tenslotte één groot leermoment!

Toch behoefte aan hulp? Laat mij je dan ondersteunen d.m.v. persoonlijke tekensessies of maak kennis met een van de online programma’s waar je d.m.v. tekenen op zoek gaat naar wie je bent, wil zijn en wat je al in huis hebt om jouw verlangens waar te maken.

Mijn wens en verlangen voor 2024

Mijn verlangen voor 2024 is om Caroline’s Tekencirkel steeds meer vorm te geven als een stevige boom. Zonder daarbij uit het oog te verliezen aandacht te hebben voor balans tussen geven en ontvangen.

 

Van hieruit is de workshop “Je levensboom” ontstaan. Een 1 op 1 mixed media workshop waarin je op zoek gaat naar wat jouw boom je te vertellen heeft. Want hoe stevig sta jij om aan je verlangen te werken?

Terug naar de kriebeling in je lichaam voelen

Ik voel al enige tijd een kriebeling!

Het brandt op mijn lippen en tijdens het schrijven ontstaat een glimlach om mijn lippen. Ik kan het nu eindelijk vertellen. Het is nu de tijd om het naar buiten te mogen brengen.

Aan mijn bedrijf is een nieuw programma toegevoegd, om het nog meer tot  één geheel te maken.

Een tweedaagse training. Een verlangen om te delen dat mandalatekenen meer is dan enkel tekenen in een rondje. Een training die bedoeld is om jezelf te leren ontwikkelen in het duiden van een mandala. Om zo de boodschap vanuit het onbewuste helder te maken.

Klik hier om er meer over te lezen.

Maar waar krijg jij nu een kriebeling van in je lichaam en gun je jezelf deze uitdaging?

error: Inhoud is beschermd